Elavtal

Vad innebär billig el och hur får man billig el?

Vi lägger gärna inte mer pengar på el än vi behöver!

När man väl tänker på det och börjar reflektera så inser man hur otroligt mycket olika saker vi lägger pengar på i vårt liv – både saker vi önskar att vi sluppit lägga pengar på och saker som vi med glädje lägger pengar på. Bara att leva ett vardagligt liv kostar mer pengar än man vill tänka på, och alla dessa små summor blir en del efter ett tag. För att inte tala om kostnaden av att bo och framförallt kostnaden av en större bostad eller hus. Hyra och amorteringar, ränta och lån, bredband och wifi, vatten och el. Det här är typiska saker vi gärna inte lägger mer pengar på än absolut nödvändigt, kanske framförallt det sistnämnda. Vardag och bostad kostar tillräckligt mycket som det är, och därför ska vi idag prata om billig el, och hur man i praktiken lyckas få Billig el i sin bostad.

 

El till det allra billigaste priset och bolag med det bästa erbjudandet!

Kanske är det en flytt som väntar runt hörnet, kanske är det bara insikten av hur mycket varje elräkning svider i slutet av månaden, – oavsett anledning har ni äntligen bestämt er för att Byta elbolag i hopp om att få ner räkningarna för elen. Ni vill självklart hitta det seriösa företag som erbjuder el till det allra bästa priset, men jakten på det Billigaste elbolaget är många gånger svårare än man kan tro. Överallt ni vänder er väntar löften om sverige absolut billigaste el, löften om bra och hållbar el och erbjudanden som tycks vara för bra för att vara sanna. Att Flytta elavtal för ett bättre pris tycks helt plötsligt vara svårare än ni trodde.

 

Se det riktiga och långsiktiga priset för elen

Ta det bara lugnt, bli inte avskrämda! Jakten på bra och Billig el kan tyckas verka svår, men frukta ej! För att hitta en produkt eller tjänst till det bästa priset, i detta fall det billigaste priset på el, så gäller det nästan alltid samma princip. Det kanske viktigaste tipset för att hitta billig el på riktigt och hitta ett bra och prisvärt Elavtal är att lära sig att se bortom alla härliga erbjudanden och löften. För att veta hur mycket elen kommer att kosta på sikt måste du läsa de riktiga siffrorna och den finstilta texten, du måste se över bindningstiden och uppsägningstiden och eventuella straffavgifter. När du ska Teckna elavtal vill du göra ett val som kommer kännas lika klokt om ett par år. Tänk mindre på hur mycket elen kommer kosta idag och hur bra starterbjudandet är och mer på hur mycket din elräkning kommer kosta efter 2-3 år med samma Elbolag.

 

Välj el som är billig och klimatsmart

När du ska välja elbolag och ska hitta den mest prisvärda elen för dig så är det även nyttigt att fundera över vad Billig el, eller snarare prisvärd el innebär för dig. Innebär det endast det allra billigaste priset, eller innebär det egentligen billig el som samtidigt är Hållbar el? För att veta hur hållbar el företaget erbjuder bör du se över vad energin och således elen utvinns från, och ifall det är förnybar energi. Klimatklok el kallas ofta den elen som utvinns från vattenkraft, solkraft och vindkraft. Det är många gånger ett klokt och prisvärt val av el.